Київський метрополітен та способи оплати проїзду в столичному метро
11 грудня 2017, 22:07

Більшість киян щодня користуються послугами метрополітену. Це зручний, популярний вид транспорту, який дає можливість швидко переміщатися по місту, без пробок, проблем з дорожнім покриттям, погодними умовами та іншим.

При цьому далеко не всі потенційні користувачі знають, які існують способи оплати поїздки. Також багато гостей столиці губляться в схемі метро, кількості гілок, станціях пересадок. Проблему допоможе вирішити карта київського метро, за допомогою якої можна швидко розібратися, як потрапити в ту чи іншу точку міста.

Карта-схема Київського метро

Карта-схема Київського метро, джерело: kiev.moygorod.ua

Способи оплати проїзду в метро

Для того щоб оплатити проїзд в метро, можна скористатися будь-яким із зазначених нижче способів:

  • - Жетони. Це один з найбільш популярних способів оплати. Придбати жетони можна в будь-який з кас, які розташовані на всіх діючих станціях метрополітену. Також купити жетони можна в численних спеціальних автоматах, які розміщені безпосередньо в касовому залі.
  • - Проїзний. Такий спосіб оплати дає не тільки можливість заощадити, але і дозволяє використовувати його відразу для декількох видів транспорту. Зокрема, це стосується проїзних, які розраховані відразу на метрополітен, трамвай, тролейбус, міську електричку.
  • - Пластикові електронні безконтактні карти. Це свого роду проїзний, термін дії якого можна будь-якого моменту подовжити або додати кількісті поїздок. Придбати таку картку можна в апаратах. Поповнити баланс користувач має можливість в касі або різних апаратах, які розміщені в залах метрополітену.
  • - Банківська картка. Оплатити проїзд в метрополітені можна за допомогою традиційної банківської карти. Головне, щоб в ній була реалізована функція сплати за допомогою PayPass.
  • - Мобільний додаток з безконтактною оплатою PayPass. На сьогоднішній день все більшої популярності набуває оплата з використанням мобільних пристроїв, в яких також реалізована функція PayPass. При їх використанні немає необхідності носити з собою традиційний проїзний або пластикову банківську карту. Всі маніпуляції здійснюються без них.

Проїзні квитки на наступний календарний місяць з'являються у продажу наприкінці поточного місяця.

Для того щоб придбати товар за безготівковим розрахунком, необхідно звернутися в спеціальний відділ, який розташований на станції Дорогожичі.

Детальніше ознайомитися з умовами придбання проїзних, а також картою Київського метрополітену можна на офіційному сайті Київського метрополітену, де розміщена вся необхідна інформація.

Якщо Ви гість столиці та рідко буваєте в Києві, в нагоді Вам обовязково стане інтерактивна карта Києва: http://kiev.moygorod.ua/ru/maps/, яка допоможе зорієнтуватися в українському мегаполісі, розрахувати відстані і час, та спланувати свій маршрут по місту.